Manifesto'nun dış temsilcileri İstanbul'da bir araya geldi

Medyaloji.net » » Manifesto'nun dış temsilcileri İstanbul'da bir araya geldi
Manifesto'nun dış temsilcileri İstanbul'da bir araya geldi

İletişim, etkinlik ve reklam disiplinlerinde ulusal ve uluslararası pek çok markaya hizmet veren Manifesto İletişim Grubu, yurtdışı temsilcilerini İstanbul’da topladı.

Yurt dışında şirket kurarak markasını sınırların ötesine taşıyan ilk Türk iletişim grubu olduklarını vurgulayan Manifesto İletişim Grubu Başkanı Ozan Özkan, ardından Erbil ve Moskova’da temsilcilikler açtıklarını belirtti. Moskova’daki temsilciliğin resmi açılışını Eylül ayı sonunda yapacaklarını belirten Ozan Özkan, bu yılın sonuna kadar Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de de temsilcilik açacaklarını bildirdi.

Açılışını yaptıkları büroların temsilcilerini İstanbul’a davet ederek ilk defa toplu olarak bir araya geldiklerini ve bulundukları bölgelerde neler yapabileceklerini değerlendirdiklerini anlatan Ozan Özkan, “Stratejik olarak 4 tane ana sektör belirledik. Elimizdeki müşteri portföyümüz ve gelen talepler doğrultusunda inşaat, turizm, enerji ve perakende sektörlerinin öncelikli sektörlerimiz olduğuna karar verdik. Bu 4 sektöre odaklanacağız. Neden? Mesela Mütekabiliyet Yasası’ndan sonra konutta arz fazlası oluştu. Müteahhitlerimiz ellerindeki dairelerin satışlarında zorlanabiliyorlar. ‘Bu konuda nasıl yararlı olabiliriz. Bu stokları nasıl eritebiliriz. Moskova’da, Dubai’de, Erbil’de neler yapabiliriz konusunda beyin fırtınası gerçekleştirdik” dedi.

Bürolarının bulunduğu destinasyonlardaki iş fırsatlarını temsilcilerinin ağzından birinci elden dinleme imkanı bulduklarını, ayrıca İstanbul ve Ankara’da 10’a yakın şirketle temas gerçekleştirdiklerini anlatan Ozan Özkan, şunları söyledi:
“Biz yurtdışı temsilciliklerimizi açarken, iletişim grubu olarak ‘müşterilerimiz dünyanın neresindeyse onların yanında yer almalıyız’ vizyonuyla iletişim ve etkinlik hizmeti vermek için yola çıktık. Fakat gördük ki; oralardaki güçlü yerel partnerlerimizle müşterilerimizin, oralarda iş yapmak isteyen Türk işadamlarının menfaatlerini koruyabilecek güvenli ilişki ağına sahibiz. İşadamlarımızın tüm kapıları açmaları için anahtar görevi üstleniyoruz. Ayrıca güçlü yerel ortaklarımız aracılığıyla yakın çevrelerindeki komşu ülkelerde de iş yapma imkanımız olduğunu gördük. ”

Turquality’e Akreditasyon ve WorldCom Üyeliği
Manifesto İletişim Grubu Genel Müdürü Selin Bozkurt da, yerli ve yabancı birçok firmaya entegre iletişim hizmetleri sunan Manifesto İletişim Grubu’nun, Turquality’e akredite olduğunu hatırlattı. Bozkurt, bu sayede Turquality üyesi 83 firmaya yapacakları “Marka Yönetim Danışmanlığı” hizmetlerinde talep ettikleri bütçenin yüzde elli oranında devletin teşvik edildiğini kaydetti.

Selin Bozkurt ayrıca, dünyanın en etkin iletişim şirketlerinin bir araya gelmesiyle oluşan WorldCom üyesi de olduklarını belirterek, böylece yurtdışı temsilciliklerinin yanı sıra dünyada 85 ülkede iş yapma imkanına kavuştuklarını belirtti.

İlk yurtdışı şirketlerini Ras Al Khaimah’da açarak global marka olma yolunda güçlü bir adım attıklarını belirten Selin Bozkurt, önümüzdeki ay Dubai’de gerçekleştirilecek dünyanın en önemli gayrimenkul fuarlarından biri olan Cityscape Global 2012 Fuarı’nda Türk firmalarına bu büro aracılığıyla hizmet vereceklerini bildirdi.

Türk Firmalarına Rehberlik
Manifesto Erbil Temsilcisi Muhammed Jambaz da, Türk firmalarına bölgede yatırım yapabilmeleri ve iş geliştirmeleri için güvenli bir ortam yaratmak için köprü vazifesi üstlendiklerini bildirdi.

Irak Kürt Bölgesi’nin yıllık bütçesinin 120 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Jambaz, geçen yıl 1400 Türk firmasının bölgede 10 milyar dolarlık iş yaptığını, bu yıl bu rakamın ikiye katlanmasının beklendiğini söyledi.

Kuzey Irak ve Erbil’in yeniden inşa edildiğini hatırlatan Muhammed Jambaz, bölgede hüküm süren güven ve huzur ortamına da dikkat çekti. Jambaz, bölgede yatırım yapmak isteyecek Türk firmalarının siyasal ve ekonomik ilişkilerinin yönetilmesi, güvenli yatırım ortamlarının sağlanması ve işbirliklerinin tesis edilmesi konularında rehberlik edebileceklerini sözlerine ekledi.

En Değerli Markamız
Manifesto Moskova Temsilcisi Mustafa Gül de, doğal güzellikleri, tarihsel zenginlikleriyle Türkiye’nin dünyanın en güzel ülkeleri arasında yer aldığını belirterek, AK Parti Hükümetinin çalışmalarıyla son 10 yıldır Türkiye’nin imajının giderek yükselerek bölgede değer kazandığını söyledi.

Rusya’nın, Türkiye’nin dostu olduğunu, her alanda iki ülke ilişkilerinin olumlu gittiğini anlatan Mustafa Gül, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu olumlu süreçteki katkılarına değindi.

Rusya ve Türkiye arasında vizelerin kaldırıldığını, firmalara iş yapma kolaylığı sağlandığını anlatan Mustafa Gül, “Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan yurtdışında da en değerli markamızdır. Sokaktaki insan da tanıyor, iş yapan da tanıyor. Bu, insanların Türkiye’ye gelmesi ve iş yapmasının en önemli tercih sebebidir” dedi.

Mustafa Gül, Rusya’ya iş yapmaya gelecek firmalara, anahtar teslim büro konusunda danışmanlık verebileceklerini bildirdi.
Rusya’da, “luxuryturkey.ru” adlı bir internet sitesi de oluşturduklarını anlatan Mustafa Gül, bu site aracılığıyla zengin Rus turistlere Türkiye’de gönüllerince tatil yapabilmeleri için seçenekler sunduklarını anlattı.

YORUMLAR