İşte MTM'nin yerli dizi araştırması

Medyaloji.net » medya » İşte MTM'nin yerli dizi araştırması
İşte MTM'nin yerli dizi araştırması

Medya Takip Merkezi (MTM), Medyaloji okurları için, 14 – 20 Temmuz tarih aralığında en çok haber olan ve en çok reklam alan haftalık yerli dizileri araştırdı.

Yaz sezonunda tatile giren dizilerin yerini, ekranlarla yeni buluşan diziler aldı.  MTM’nin yaptığı araştırmaya göre; Kanal D’nin yeni dizisi Ulan İstanbul, geçtiğimiz hafta 49 habere konu olarak, en çok haber olan haftalık yerli dizi oldu.

Dizi en çok, Nevizadeler’de akşam yemeği düzenlenmesiyle haberlere konu oldu. Şiir yarışmasını kazanan Ceyhun’un ödül olarak Nevizadeler’de gerçekleştirilen akşam yemeğiyle, hiç doğum gününü kutlamayan Gıyas’ın doğum günü kutlamasının birleştirilmesi, diziyi gündeme getirdi.

Ulan İstanbul’u, 41 haber ile başrollerini Gizem Karaca, Berk Cankat ve Mehmet Ali Nuroğlu’nun paylaştığı Güzel Köylü takip etti.

Dizinin Gül’ünün ablasının ve kardeşinin İstanbul’dan gelmesi geçtiğimiz bölümün ilgi çeken noktaları arasında yer aldı. Kardeşler köy yaşamına uyum sağlamaya çalışırlarken, Sultanana’nın mirasçısı olarak 2 torununun daha ortaya çıkmasının Hüsnü’yü kurnazlık yapmaya itmesi, dizi ile ilgili haberler arasında görüldü.

Ekranların bir diğer yeni yapımı olan Kaçak Gelinler ise 38 haber ile araştırmada 3. sırada yer aldı. Dizi, Özgür’ün geçirdiği kaza nedeniyle hem kendisinin hem de Almilla’nın hayatını değişmesi ile gündeme geldi. Şebnem ile Selim’in iddiaya girmesi ise dizinin gazete ve dergilere haber olmasına neden olan bir diğer gelişme oldu.

Haftanın En Çok Haber Olan Dizileri

 

No

Yerli Dizi

Adet

 

1

Ulan İstanbul

49

 

2

Güzel Köylü

41

 

3

Kaçak Gelinler

38

 

4

Güneşi Beklerken

33

 

5

Kiraz Mevsimi

30

 

6

Kocamın Ailesi

27

 

7

Ruhumun Aynası

27

 

8

Kardeş Payı

27

 

9

Otel Divane

26

 

10

Diğer Yarım

22

 

Kaynak: MTM Medya Takip Merkezi (14 - 20 Temmuz 2014 tarihleri arasında yaptığı basın takibi sonuçlarından derlenmiştir.)

 
 
 

Medya Takip Merkezi (MTM), geçtiğimiz haftanın en çok reklam alan haftalık yerli dizilerini de ortaya koydu. Araştırmanın sonucuna göre; ATV ekranlarında izleyicisiyle buluşan Diğer Yarım dizisi 227 adet reklamla en çok reklam alan haftalık yerli dizi oldu.

FOX’un yeni dizisi Kocamın Ailesi ise 177 adet reklam yayınlayarak, araştırmanın ikinci sırasında yer aldı. Listenin 3. sırasında ise 165 adet reklamla ekranların bir diğer yeni dizisi Kaçak Gelinler görüldü.

Haftanın En Çok Reklam Alan Haftalık Yerli Dizileri

 

No

Yerli Dizi

Reklam Adedi

 

1

Diğer Yarım

227

 

2

Kocamın Ailesi

177

 

3

Kaçak Gelinler

165

 

4

Güzel Köylü

158

 

5

Ruhumun Aynası

133

 

6

Kiraz Mevsimi

130

 

7

Otel Divane

129

 

8

Kardeş Payı

128

 

9

Güneşi Beklerken

121

 

10

Ulan İstanbul

120

 

Kaynak: MTM Medya Takip Merkezi (14 – 20 Temmuz

2014 tarih aralığı incelenmiştir. Listeleme, toplam reklam süresi üzerinden yapılmıştır. Ölçümlemeye, bu dizilerin prime time diliminde  özet ve tekrarları dahil değildir.)

 
 
 

 

YORUMLAR