İşte kare tasarımlı BlackBerry Passport

Medyaloji.net » teknoloji » İşte kare tasarımlı BlackBerry Passport
İşte kare tasarımlı BlackBerry Passport

BlackBerry’nin tasarımıyla dikkat çeken akıllı telefonu BlackBerry Pasaport’un tüm teknik özellikleri listelendi.

Kareye yakın bir tasarım ve QWERTY klavyesiyle mobil dünyasına farklı bir tasarım anlayışı getiren telefonda 4.5-inç büyüklüğünde 1.440 X 1.440p çözünürlüklü LCD ekran yer alıyor. Söz konusu ekran Corning Gorilla Glass 3 ile darbe ve çizilmelere karşı dayanıklı hale getiriliyor.

BlackBerry Pasaport’un işlemci biriminde Snapdragon 800’ü görüyoruz. Geçtiğimiz yıl üst düzey modellerde sıklıkla rastladığımız dört çekirdekli Snapdragon 800, 2.2GHz frekans hızında işlem görüyor ve beraberinde Adreno 330 grafik birimini getiriyor. BlackBerry Pasaport’un bellek kısmı dikkat çekici. Telefonda 3GB LPDDR3 RAM, 32GB dahili depolama ve hafıza kart desteği yer alıyor.

Telefonda yer alan f/2.0 diyafram aralığına sahip 13MP çözünürlüklü arka kamera 1080p @ 60fps formatında videolar kaydedebiliyor. Kameranın en önemli özelliği ise optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip olmasıdır. BlackBerry Pasaport’un ön bölümünde ise 2MP’lik bir kamera yer alıyor.

Nano SIM kart yuvasına sahip telefonun bağlantı özellikleri LTE, HSPA +, Wi-Fi a / b / g / n / ac, Bluetooth 4.0, GPS, GLONASS ve NFC şeklinde sıralanıyor. Telefonun kablolu bağlantı seçenekleri ise USB 2.0, USB 3.0, VGA, DisplayPort ve HDMI girişleri şeklinde sıralanıyor.

9.3mm kalınlığa sahip (kamera kısmında bu kalınlık 9.6mm) telefonda 194.4 gram ağırlığında. 3.450mAh kapasiteli pili bünyesinde barındıran QWERTY klavyeli BlackBerry Pasaport’un son dönemin en yenilikçi akıllı telefonlarından biri olduğunu söyleyebiliriz.

Telefonun önümüzdeki ay raflarda olması bekleniyor.

YORUMLAR