İnternetten köpek almak isteyenleri dolandırdılar

Medyaloji.net » pr » İnternetten köpek almak isteyenleri dolandırdılar
İnternetten köpek almak isteyenleri dolandırdılar

İnternetten yavru köpek siparişi veren bazı müşterileri dolandırdığı iddiasıyla üç olaydan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan kişinin, kesinleşmiş 4 cezası bulunduğu ortaya çıktı.

İn­ter­net üze­rin­den 4 yıl­dır kö­pek pa­zar­la­yan Ömer Fa­ruk E., müş­te­ri­le­rin be­ğen­di­ği yav­ru kö­pek­le­ri 350 ile 700 li­ra ara­sın­da sa­tı­yor­du. Müş­te­ri­ler­den Bar­tı­n’­da otu­ran Meh­met Ba­ha­dır K. da, bir in­ter­net si­te­sin­de fo­toğ­ra­fı­nı gör­dü­ğü ‘Be­ag­le­’ cin­si yav­ru kö­pe­ği çok be­ğen­di. Zan­lı­yı te­le­fo­nun­dan ara­ya­rak kö­pek si­pa­ri­şi ver­di ve 310 li­ra gön­der­di. An­cak ara­dan bir ay geç­me­si­ne rağ­men Ömer Fa­ruk E. kö­pe­ği gön­der­me­di. Bu­nun üze­ri­ne müş­te­ki sav­cı­lı­ğa suç du­yu­ru­sun­da bu­lun­du. So­ruş­tur­ma açı­lın­ca, zan­lı­nın ce­za­evin­de tu­tuk­lu ol­du­ğu an­la­şıl­dı. Ay­rı­ca iki ki­şi­nin da­ha in­ter­net üze­rin­den kö­pek si­pa­ri­şi ver­dik­le­ri, kö­pek­le­ri ala­ma­yın­ca da do­lan­dı­rıl­dık­la­rı ge­rek­çe­siy­le şi­kâ­yet­çi ol­duk­la­rı be­lir­len­di. İş­te Ömer Fa­ruk E, bu ne­den­le ya­ka­la­na­rak 15 yı­la ka­dar hap­si is­te­miy­le da­va açıl­mış, tu­tuk­la­na­rak ce­za­evi­ne gön­de­ril­miş­ti. İd­di­ana­me­de, sa­nık hak­kın­da çok sa­yı­da ya­ka­la­ma ka­ra­rı bu­lun­du­ğu da ifa­de edil­di.

HA­VA­SIZ­LIK­TAN ÖLÜ­YOR­LAR
İs­tan­bul Ağır Ce­za Mah­ke­me­si­’n­de de yi­ne kö­pek do­lan­dı­rı­cı­lı­ğın­dan da­va açı­lan Ömer Fa­ruk E. ifa­de­sin­de suç­la­ma­la­rı ka­bul et­me­yerek, kö­pek­le­ri müş­te­ri­le­ri­ne oto­büs­le gön­der­di­ği­ni ve ko­li için­de­ki kö­pek­le­rin ha­va­sız­lık­tan öl­müş ola­bi­le­ce­ği­ni id­di­a et­ti. İn­ter­net­ten can­lı kö­pek sat­tı­ğı­nı ve iş­ye­ri­nin Ga­zi­os­man­pa­şa­’da ol­du­ğu­nu sa­vun­ma­sın­da söy­le­yen Ömer Fa­ruk E., “Ben bu kö­pek­le­ri bah­çem­de ye­tiş­ti­ri­rim. Şe­hir dı­şı­na yav­ru kö­pek­le­ri oto­büs­le gön­de­ri­rim. Ba­zı­la­rı ha­va­lan­dır­ma­sız ba­gaj­da git­ti­ğin­de ölü­yor. Mua­vin­ler de mo­la yer­le­rin­de hay­va­nın öldüğü­nü gö­rür­ler­se atı­yor­lar. Bu ne­den­le ku­tu­su da­hi müş­te­ri­nin eli­ne ulaş­mı­yor. So­rum­lu­luk ben­de de­ği­l” de­di. Ömer Fa­ruk E., 4 yıl­da bin köpek sattığını da söyledi.

BAŞKA KÖPEĞİN FOTOĞRAFI
Da­va­cı­nın ifa­de­si ise zan­lı­nın­kiy­le çe­li­şi­yor: “İn­ter­net­ten res­mi­ni be­ğen­di­ğim kö­pe­ğin si­pa­ri­şi­ni ver­dim. Fi­ya­tı­nın 400 li­ra ol­du­ğu­nu söy­le­di, 350 li­ra­ya an­laş­tık. Ba­na hay­van sı­cak­ta za­rar gör­me­sin, ge­ce oto­bü­se ve­re­ce­ğim de­di. An­cak kö­pek gel­me­di. İn­ter­net­te o si­te­ye gir­di­ğim­de, be­nim be­ğe­nip al­dı­ğım yav­ru­nun fo­toğ­ra­fı var­dı. Ama o da sahte çıktı.”

YORUMLAR