HSBC Türkiye'nin üst yönetiminde değişiklik

Medyaloji.net » pr » HSBC Türkiye'nin üst yönetiminde değişiklik
HSBC Türkiye'nin üst yönetiminde değişiklik

Martin Spurling, HSBC EMEA Bölgesi Bireysel Bankacılık Başkanı görevine terfi ediyor.

Halen Küresel Dış Ticaret ve Faktoring Başkanı ve Grup Genel Müdürü görevini sürdüren James Emmett 1 Eylül 2014 itibarıyla HSBC Türkiye’nin yeni Genel Müdürü olacak. Her iki atama, Yönetim Kurulu ve yasal düzenleyicilerin onaylarının ardından yürürlüğe girecek.

HSBC Grubu içinde 25 yıldır Uluslararası Yönetici olarak Asya Pasifik, Avrupa ve Orta Doğu’da bireysel, kurumsal, özel bankacılık, hazine ve yatırım bankacılığı alanlarında farklı görevlerde bulunan Spurling, 2010 yılında HSBC Türkiye Genel Müdürü olarak atanmadan önce HSBC Bank International Genel Müdürü, HSBC Tayvan Genel Müdür Vekili, HSBC Pakistan Genel Müdür Vekili olarak görev yaptı.

Spurling, HSBC Türkiye bünyesinde Yönetim Kurulu üyesi olarak yer almaya devam edeceğini belirterek, "HSBC Türkiye, James Emmett’in liderliğinde, HSBC Grubu’nun önceliklendirdiği pazarlardan biri olan Türkiye’de, müşterilere katma değer sağlama hedefine devam edecek" dedi.

Emmett de HSBC Türkiye Genel Müdürlük görevine atanmasıyla ilgili olarak, "Türkiye’nin stratejik konumu hem Türkiye ekonomisi, hem müşterilerimiz hem de HSBC Türkiye için önemli fırsatlar sunuyor" dedi.

Türkiye'de 1990 yılından bu yana faaliyet gösteren HSBC Grubu, 2001 yılında yaygın bankacılığa geçiş yaptı ve 2006 yılından itibaren ise, şubeleşerek büyüme stratejisi uygulamaya başladı. Halen 316 şube ile faaliyet gösteren HSBC Türkiye'nin üyesi bulunduğu Merkezi Londra’da bulunan HSBC Grubu 75 ülke ve bölgede, yaklaşık 6 bin 300 ofisiyle hizmet veriyor.

YORUMLAR