GQ, zorlu ameliyatı kapak yaptı

Medyaloji.net » dünya » GQ, zorlu ameliyatı kapak yaptı
GQ, zorlu ameliyatı kapak yaptı

Tüfekle kendini vurdu, 10 yıl maske taktı. Dünyanın en kapsamlı yüz operasyonuyla GQ’ya kapak oldu.

Richard Lee Norris isimli Amerikalı 1997 yılında 22 yaşındayken geçirdiği kaza sonucu yüzü paramparça oldu. 10 yıl boyunca maske kullanarak yaşayan ve sadece geceleri alışveriş yaparak yaşayan adam, tarihin en kapsamlı yüz nakli operasyonunu geçirdi. 2012 yılında Maryland Üniversitesi’nde 150 doktorun katıldığı 36 saatlik operasyon esnasında Norris’e diş, dil, çene, kas, doku ve sinir implantı yapıldı.

Hayatta kalma şansı yüzde 50 olarak hesaplanan Norris’in ameliyatı, tıp dünyasında çığır açan bir operasyon olarak tarihe geçti. Memnuniyetle bir ‘laboratuvar faresi’ olmayı kabul ettiğini ifade eden Norris, sonucu kestirilemeyen operasyona ‘büyük yaralanmalar yaşayanlar için bir umut olma amacıyla’ girdiğini söyledi.

Operasyonu gerçekleştiren doktor Eduardo Rodriguez ise “Bu işe kendini değil diğerlerini düşünerek girdi” dedi. Norris hala dünyanın farklı yerlerine operasyonun başarısını görmek isteyen doktorlara ve hastalara örnek olmak amacıyla ziyaretler gerçekleştiriyor. GQ dergisine konuşan Norris, “Bir damla umut bir okyanus yaratabilir, ancak biraz inanç ile dünyalar yaratılır” diye konuştu.

YORUMLAR