Gençler mobilde klip izliyor

Medyaloji.net » pr » Gençler mobilde klip izliyor
Gençler mobilde klip izliyor

Gençlerin mobil internet kullanım alışkanlıklarına yönelik yeni bir araştırma ilginç sonuçlar ortaya koydu.

Mobil internette kullanıcı eğilimlerini ortaya çıkarmaya yönelik araştırmalar sürüyor. GlobalWeb Index şirketinin 16-19 yaş arası genç kullanıcılara yönelik araştırması ilginç sonuçlar ortaya koydu. Araştırmanın en önemli bulgularından biri, gençlerin mobil internette en çok video kliplere ilgi gösterdiğinin tespit edilmesi oldu.



Her 3 gençten 2'si
GWI verilerine göre her 3 gençten 2'si mobil internette video klip izliyor. Bu alanda genel mobil internet kullanıcılarını sollayan gençler, fotoğraf upload etme ve sosyal ağlardaki profillerini yönetme alanlarında da genel ortalamanın üzerinde görünüyor. Webmail kullanımı, bir ürün hakkında araştırma yapmak, anlık mesajlaşma uygulamalarını kullanmak gibi başlıklarda ise genel kullanıcı kitlesi gençleri solluyor.

Online oyun ve müzik düşük
Araştırma sonuçlarına göre gençlerin pek ilgilenmediği konuların başında hava durumu geliyor. Tüm mobil internet kullanıcıları baz aılındığında hava durumu ve webmail kullanımı ilk iki sırada yer alırken, genç kitlede bu başlıklara ilgi oldukça düşük görüyor. Online müzik akış servislerini kullanmak ve online oyun oynamak ise hem gençlerde hem de tüm mobil internet kullanıcılarında en az ilgi gören alanlar olarak dikkat çekiyor.

YORUMLAR