Genç tasarımcılar için afiş yarışması

Medyaloji.net » pr » Genç tasarımcılar için afiş yarışması
Genç tasarımcılar için afiş yarışması

MediaCat, IAA’in Genç Profesyoneller Grubu ile işbirliği içinde, genç tasarımcılar için başlattığı ‘Catch-up’ adlı afiş tasarım yarışmasının ikincisi için start verdi.

İkinci yarışmanın teması, son günlerin popüler konusu ‘Domuz gribi aşısı.’ Bu tema çerçevesinde genç tasarımcılardan, insanları geç kalmadan domuz gribi aşısı olmaya teşvik edecek afişler tasarlamaları bekleniyor.  

Bu tema çerçevesinde hazırlanacak afişler MediaCat ve IAA Genç Profesyoneller Grubu tarafından değerlendirilecek. Afişler arasından birinci seçilen ve ilk 5’te yer alan çalışmaların tasarımcılarına reklam ve tasarım ile ilgili MediaCat Kitapları armağan edilecek. En çok beğenilen 10 afiş ise tasarımcılarının ismiyle birlikte MediaCat’in Ocak 2009 sayısıyla birlikte dağıtılacak Tasarım dergisinde yayımlanacak.

Hazırlanacak afiş tasarımlarının en son 17 Aralık 2009 günü saat 18.00’e kadar elektronik ortamda MediaCat’ten Aşkın Baysal’a (askinbaysal@kapital.com.tr) ve IAA’den Özgür Atamer’e (oatamer@ajansultra.com.tr) ulaştırılması gerekiyor.
Yarışmaya katılmak isteyen tasarımcılar için brief aşağıda... 

Korkutmadan domuz gribi aşısına davet etmek

Türkiye’de, son yılların en büyük global salgınlarından biri olan H1N1 ya da popüler ismiyle domuz gribine karşı aşı olup olmama konusunda büyük bir kafa karışıklığı söz konusu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın “Risk grubunda yer alan herkes aşı olmalı!” açıklamasının dumanı üstündeyken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan parti grubunda yaptığı konuşmada her zamanki sert üslubuyla “Kimseyi aşı yapmaya zorlamayın!” diye itiraz etti. Sağlık Bakanı, bu açıklamanın ardından, basın mensuplarının “Peki bu durumda vatandaşlar ne yapmalı? Aşı olmalı mı, olmamalı mı?” sorusuna karşılık, “Kafaları karıştırmayın! Aşı olunması gerekiyor” cevabını verdi. Başbakanın karşı açıklaması ise gecikmedi: “Ben ve ailem aşı olmayı düşünmüyoruz.” Yakın zamanda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Bu konuda söz sağlık bakanımızındır” diye bir açıklama yapmasına rağmen, kamuoyunun domuz gribi konusundaki kafa karışıklığı devam ediyor.
Bu büyük kafa karışıklığına eşlik eden en önemli duygu ise ‘korku.’ Aşı olmayı düşünenler aşının muhtemel yan etkilerinden, olmayı düşünmeyenler ise domuz gribine yakalanmaktan korkuyor. Her gün çeşitli medya organları aracılığıyla yayılan, domuz gribinin neden olduğu ölüm sayıları ise yaşanan korkuyu iyice artırıyor. 

Afiş yarışmasına katılan genç tasarımcılardan yapacakları çalışmalarda korku öğesinden özellikle uzak durmalarını bekliyoruz. Bu yarışmanın temel yaratıcı zorluğu da bu: İnsanları korkutmadan domuz gribi aşısı olmaya teşvik ve ikna etmek mümkün mü?

Kaynak: Mediacat Online
YORUMLAR