Galaxy S5’in fiyatı düştü

Medyaloji.net » pr » Galaxy S5’in fiyatı düştü
Galaxy S5’in fiyatı düştü

Samsung’un son akıllı telefonu Galaxy S5’in Hindistan’da ki fiyatında indirime gidildi. Bu indirim yakında ülkemizdeki fiyat etiketlerine de yansıyabilir.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un geçtiğimiz haftalarda satışa sunduğu akıllı telefonu Galaxy S5'in fiyatında şimdiden indirime gidildi. Hindistan'da yapılan bu indirim belki de yakında ülkemizdeki fiyat etiketlerine de yansıyabilir. Hindistan'da 860 USD fiyata sahip olan Galaxy S5 artık 780 USD'dan satılacak.

Cihazın fiyatında yapılan bu 80 dolarlık indirim, Türk parasına göre yaklaşık olarak 170 TL yapıyor. Galaxy S5'in fiyatının yavaş yavaş düşeceği biliniyordu ancak bu kadar hızlı yapılacak bir indirim beklenmiyordu. Samsung'un cihazın fiyatını düşürmesine önemli bir etkenin sebep olduğu düşünülüyor.

HTC One ile rekabet edebilmek
HTC'nin akıllı telefonu piyasada Galaxy S5'in en büyük rakiplerinden birisi olarak yer alıyor. Sony'nin Xperia Z2'si ilk yorumlara göre rakiplerinden daha fazla ilgi çekmeyi başarsa da, henüz piyasaya çıkmış değil. Bu sebepten dolayı akıllı telefon rekabeti şu an için Samsung ve HTC arasında sürüyor diyebiliriz.

Tayvanlı şirketin amiral gemisi One M8, Hindistan'da 825 USD fiyat etiketine sahip. Durum böyleyken Samsung, One M8 ile rekabet edebilmek için fiyatta indirime gitmiş olabilir. Eğer Samsung indirimi bu sebepten yaptıysa, indirimin ülkemize gelmeyeceği şeklindeki kötü haberi size şimdiden verebiliriz çünkü Galaxy S5 rakibi One M8'den 300 TL daha uygun fiyattan satılıyor.

YORUMLAR