Facebook e-Para servisi oluşturabilir

Medyaloji.net » pr » Facebook e-Para servisi oluşturabilir
Facebook e-Para servisi oluşturabilir

Facebook, kendi platformu üzerinden Avrupa’daki kullanıcılara sunacağı yeni bir Facebook e-para servisi üzerinde çalışıyor.

Dünya genelinde en çok kullanılan sosyal medya araçlarının başında gelen internet devi Facebook, her geçen gün yeni bir alana yönelerek teknoloji dünyasındaki varlığını genişletmeye devam ediyor. Financial Times’da geçtiğimiz günlerde yer verilen habere göre Facebook şimdi de kendi e-para servisini oluşturma planları yapıyor. Facebook e-para servisini hayata geçirmek için çalışmalara başlayan firmanın, birkaç hafta içerisinde İrlanda’dan gerekli izinleri almış olacağı ve bunus sonucunda yeni servisini bu ülkede hayata geçireceği belirtiliyor.

Facebook e-para servisi başarıyla hayata geçtiği taktirde, kullanıcıların hesaplarında para bulundurmalarına ve bu sayede diğer kullanıcılarla e-para alışverişi yapabilmelerine olanak sağlayacak. Facebook‘un İrlanda’da gerekli izinleri almasının ardından diğer bölgelere de yöneleceği ve şimdiden Birleşik Krallık’ta hizmet veren üç parklı e-para firmasıyla görüşme halinde olduğu belirtiliyor. Facebook cephesinden ise konuyla ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmış değil.

YORUMLAR