ÇYDD'den duygu yüklü bir reklam filmi

Medyaloji.net » pr » ÇYDD'den duygu yüklü bir reklam filmi
ÇYDD'den duygu yüklü bir reklam filmi

Eğitime verdiği destekle Türkiye’nin öncü olan kuruluşlarından biri olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), “Anadolu’da Bir Kızım Var, Öğretmen Olacak” adlı kampanyasını duygu yüklü bir reklam filmi ile tanıtıyor.

ÇYDD, yeni kampanyasında, geçtiğimiz Mayıs ayında hayatını kaybeden, derneğin eski başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan'ın “100 bin kız çocuğu”na yardım hedefine ulaşabilmek için "Okumak İstiyorum" isimli yeni bir çalışma başlattı.
 
Kampanyayı reklam filmiyle de destekleyen dernek, kampanyayı duyurduğu basın toplantısıyla, yazılı ve görsel medyada haber olarak da sıkça yer buldu.
 
Kırsal bir bölgede, sıradan bir kız çocuğunun çiçek tarlalarında, dağlarda dolaşırken ekrana geldiği filme, Sezen Aksu’nun ‘ezilen kadın’ ile özdeşleşen sembolik şarkısı "Ünzile" eşlik ediyor. Ünlü rockçı Şebnem Ferah’ın yorumuyla izleyiciyle buluşan Ünzile, filmin etki gücünü daha da artırıyor.
 
İzleyicinin, eğitime ihtiyacı olan kız çocuklarını anlamasını sağlamak amacıyla hazırlanan filmde, ÇYDD’nin bugüne kadar 36 bin çocuğu okula gönderdiği belirtiliyor. Derneğin yeni amacının 36 bini 100 bine çıkartmak olduğu belirtilirken, hesap numarası da veriliyor. Filmin sonundaki bilgiler, Halit Ergenç’in seslendirmesiyle veriliyor.
 
Duygusal yoğunluğu ile büyük dikkat çeken reklam filmi, 21 Kasım’dan beri izleyiciyle buluşuyor.
 
YORUMLAR