Bu hafta en çok reklamı “Karadayı” aldı

Medyaloji.net » pr » Bu hafta en çok reklamı “Karadayı” aldı
Bu hafta en çok reklamı “Karadayı” aldı

Medya Takip Merkezi (MTM), 03-09 Şubat 2014 haftasının TV’de en çok reklam alan yerli dizilerini araştırdı.

MEDYALOJİ ÖZEL -  MTM'nin görsel basını baz alarak yaptığı araştırmaya göre, ATV'de yayınlanan Karadayı dizisi en fazla reklam alan diziler sıralamasında zirveye oturdu. Star TV’de izleyiciler ile buluşan Medcezir dizisi 138 reklam adedi ile listede 2. oldu. Medcezir’i yine Star TV ekranlarında boy gösteren Aramızda Kalsın ve Muhteşem Yüzyıl dizisi izledi. Aramızda Kalsın, 135 reklam adedi ile listede 3. sırada yer alırken, adından sıkça söz ettiren Muhteşem Yüzyıl dizisi de 133 reklam adedi ile listede 4. oldu.



Dizilerin tekrarlarının aldığı reklam adetleri göz önünde bulundurulduğunda ise, sıralama farklılık gösterdi. Bu hafta 5 kez tekrarı yayınlanan Arka Sokaklar dizisi, tekrarlarına aldığı toplam 342 adet reklam ile listenin ilk sırasına oturdu. Arka Sokaklar dizisini bu hafta 5 kez tekrarı yayınlanan Pis Yedili dizisi takip etti. Pis Yedili 312 adet reklam ile listede ikinci sırada yer aldı.

MTM, çalışmasında dizilerin tekrar sayılarının farklılıklarını da göz önünde bulundurarak dizilerin tekrarlarına aldıkları bölüm başı ortalama reklam adetlerini de tabloda ortaya koydu. Verilere göre, Arka Sokaklar dizisi bölüm başı ortalama reklam adedi ile zirvedeki yerini korurken, listede 6. sırada bulunan Aramızda Kalsın dizisi de 2. sırada yer aldı. Show TV’de yayınlanan Pis Yedili dizisi de toplam ortalama da 2. sırada yer alırken bölüm başı ortalamaya bakıldığında bir basamak gerileyerek 3. sırada yer aldı.


“Muhteşem Yüzyıl” bu hafta da en çok konuşulan dizi oldu
Medya Takip Merkezi (MTM), 03-09 Şubat haftasının Televizyonda en çok reklam alan ve basında en çok haber olan yerli dizilerini, Medyaloji.net okurları için araştırdı.

Haftalık olarak yayınlanan bu diziler üzerinden yapılan araştırmaya göre, en çok haber olan diziler belli oldu. Star TV’de yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisi 127 haber ile ilk sırada yer aldı. Kanal D'nin yeni başlayan dizisi Küçük Ağa, 75 haber ile ikinci sıraya oturdu. ATV’nin uzun soluklu dizisi Kurtlar Vadisi de 55 haber ile haftanın en çok haber olan diziler listesinde 3. sırada yer aldı.

YORUMLAR
En çok okunan haberler