Beykent Üniversitesi’nden örnek bir proje

Medyaloji.net » dünya » Beykent Üniversitesi’nden örnek bir proje
Beykent Üniversitesi’nden örnek bir proje

Beykent Üniversitesi’nin sosyal sorumluluk projesi üniversite yerleşkelerini dizi, sinema ve reklam filmi çekimleri için kiralayarak elde ettiği gelirle maddi durumu iyi olmayan öğrencilere burs veriyor.

Beykent Üniversitesi, yerleşkelerini, dizi, sinema ve reklam filmi çekimleri için yapım şirketlerine kiralayarak, elde ettiği geliri, maddi durumu olmayan üniversite öğrencilerine burs olarak aktarıyor.
 
Beykent Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Erkan Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitelerinin 1997-1998 eğitim-öğretim yılında akademik hayata başladığını anımsattı.
 
Üniversitenin Şişli-Ayazağa, Beylikdüzü ve Taksim yerleşkesi olmak üzere üç yerleşkede 6 fakülte, 2 yüksekokul, Uzaktan Eğitim Merkezi, 2 enstitü ve 2 araştırma merkeziyle hizmet verdiğini dile getiren Çelik, üniversitede yüzde 23'ü burslu olmak üzere yaklaşık 10 bin öğrenciye 56 profesör, 11 doçent, 95 yardımcı doçent, 6 öğretim görevlisi doktor, 85 öğretim görevlisi, 27 okutman ve 37 araştırma görevlisi tarafından eğitim verildiğini bildirdi.
 
Yerleşkeleri yapım şirketlerinin hizmetine sunma fikrinin, firmalardan gelen talepler doğrultusunda oluştuğunu kaydeden Çelik, binaların, mekanların ve fiziksel kapasitenin incelenmesinden sonra çekim taleplerinin geldiğini aktardı.
 
Erkan Çelik, eğitim-öğretimi aksatmayacak ve ders programlarını etkilemeyecek şekilde, uygun zaman dilimlerinde, çekime müsait mekanların bu şekilde değerlendirildiğini, üniversitenin kurulduğu ilk yıllardan bu yana çekim amacıyla çeşitli yapım şirketlerine hizmet verildiğini ifade etti.
 
''KURTLAR VADİSİ'' DİZİSİ DE ÇEKİM YAPTI
Çelik, her yerleşkenin ayrı özelliklerinin bulunduğunu, Şişli-Ayazağa yerleşkesinin modern mimari yönü ve ulaşım açısından rahatlığıyla, Taksim'deki yerleşkenin ise tarihi dokusu ve manzarasıyla dikkat çektiğini ve bu niteliklerin yapımcılar tarafından göz önünde bulundurulduğunu söyledi.
 
Çelik, sözlerine şöyle devam etti: ''Kullanılan mekanlar dizinin senaryosuna göre değişiyor. Örneğin, 'Adanalı' dizisinde Emniyet Müdürlüğünün bir katı olarak personel ofislerimiz kullanılmakta. 'Aile Reisi' dizisinde ise baba rolünü oynayan oyuncu üniversiteye yıllar sonu geri döndüğü için daha çok sınıflar, kantin ve koridorlar kullanıldı. Çekimler, sınıf, koridor, kütüphane, yemekhane, ofisler, konferans salonu gibi yerleşkenin çekime uygun her türlü mekanında yapılabiliyor'' dedi.
 
Erkan Çelik, uzun soluklu proje olarak ilk talebin 2004 yılında TRT-1'de yayımlanan ''Kuzenlerim'' dizisinden geldiğini ve birkaç yıl süren dizinin üniversite sahnelerinin, üniversitenin kantininde çekildiğini hatırlattı.
 
Çelik, sinema filmi olarak ''Polis ve Kutu'', dizi film olarak ise ''Hepsi 1'', ''Adanalı'', ''Aile Reisi'', ''Kardelen, ''Sinekli Bakkal'', ''Kurtlar Vadisi'', ''Aşkımızda Ölüm Var'' çalışmaları için yerleşkelerin çeşitli bölümlerinin hizmete sunulduğunu belirtti.
        
ÖĞRENCİLERE BURS
Çelik, bu hizmetin sosyal sorumluluk projelerine destek vermek isteyen kurum ve kuruluşlar tarafından tercih sebebi olduğunu kaydetti. Üniversitenin kuruluş yıllarından itibaren sunulan bu hizmetten sağlanan fonla çok sayıda öğrenciye burs verildiğini anlatan Erkan Çelik, geçen yıldan itibaren ise İhtiyaç Bursu Komisyonu kurulduğunu ve bu sayede gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşabildiklerini anlattı.
 
Çelik, şunları kaydetti: ''Geçen yıl bu şekilde Rektörlüğe başvuran ve taleplerinin uygunluğu incelenen 144 öğrenciye aylık 100–300 TL arasında değişen meblağlarda burs verildi. Bu projeyi bu yıl ve gelecek dönemlerde de devam ettireceğiz. Böyle bir uygulama başlatmamızdaki temel amaç, ihtiyaç sahibi öğrencilerin sıkıntılarını bir nebze de olsun azaltarak rahat bir öğrenim süreci yaşamalarına imkan sağlamak. Bu bir sosyal sorumluluk programı. Projemize katkı yapmak isteyen tüm yapım şirketlerini yerleşkelerimize bekliyoruz.''
 
AA
YORUMLAR