Bashar Kadumi'den 226 gündür haber yok

Medyaloji.net » pr » Bashar Kadumi'den 226 gündür haber yok
Bashar Kadumi'den 226 gündür haber yok

Gazeteciler, Suriye'ye giden ve 226 gündür haber alınamayan meslektaşları Bashar Fehmi Kadumi için eylem yaptı.

İstanbul ve Ankara'da Suriye temsilcilikleri önünde toplanan gazeteciler, Suriye'ye giden ve 226 gündür haber alınamayan gazeteci Bashar Fehmi Kadumi için eylem yaptı.

Şişli Nişantaşı'nda bulunan Suriye konsolosluğu önündeki eyleme, Bashar Fehmi Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Recep Yaşar ve gazeteciler katıldı. Eylemde konuşan Arzu Kadumi, "226 gündür hiçbir haber alamadan kocamı bekliyorum. Enes ile Zehra babalarını bekliyor. Dilek olay 226 gün sözün bittiği yerdeyiz. Aslında hiçbir şey ifade etmiyor konuşmam. Her hafta aynı şeyi tekrarlıyoruz. Ben artık kocamla ilgili haber almayı bekliyorum. Suriye kocam ile ilgili artık bize bilgi versin bunu istiyorum" diye konuştu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Recep Yaşar ise, "226 gün oldu dile kolay vicdan sahiplerini söyleyecek söz bırakmayacak rakam bu. Bizler meslektaşımız Başar'ın bizlere kavuşmasını istiyoruz. Artık Suriye devletinden artık bir cevap bekliyoruz. İkinci bir heyet daha gitti onlardan da bir haber alamadık. Cüneyt nasıl geldiyse Başar'ın da öyle gelmesini istiyoruz. Bu Suriye devletinin sorumluluğundadır. O bir gazeteci olarak işini yapmak için oraya gitti. Onunla ilgili haber vermekte Suriye devletinin sorumluluğundadır. Bu vesile ile Türkiye Cumhuriyeti hükümetine de özellikle Dışişleri Bakanı'na buradan çağrıda bulunuyoruz. Lütfen Başar'ın durumu konusunda gereken sorumluluğu göstersinler. Biz meslektaşlarına bir an önce haber versinler. Biz artık vicdan sahipleri olanlarının vicdanın sesine kulak vermesini istiyoruz. Sözün bittiği yerdeyiz" ifadelerini kullandı.

Suriye'nin Ankara Büyükelçiliği önünde toplanan bir grup gazetecide Bashar Fehmi Kadumi için eylem yaptı. Eylemde konuşan Cüneyt Ünal, Suriye'nin Halep kentinde görev yapan ve 20 Ağustos 2012 tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan El Hurra televizyonu muhabiri Beşar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılmasını istedi. "Suriye, Bashar'ı bize geri ver" sloganları atılan eylemde gazeteciler, daha sonra dağıldı.

226 GÜNDÜR HABER ALINAMIYOR
Al Hurra televizyonu Türkiye muhabiri Filistinli gazeteci Bashar Fehmi Kadumi ve kameraman Cüneyt Ünal, yaşanan iç savaşı takip etmek üzere gittikleri Suriye'nin Halep kentinde 19 Ağustos 2012 günü kaybolmuştu. Cüneyt Ünal, 90 gün Suriye yönetimi tarafından hapiste tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı. Bashar Fehmi Kadumi'den ise o günden beri haber alınamıyor.

YORUMLAR