Android telefonda kota tasarrufunun yolları

Medyaloji.net » teknoloji » Android telefonda kota tasarrufunun yolları
Android telefonda kota tasarrufunun yolları

Artık cep telefonlarımızı bir bilgisayarmışçasına kullanıyoruz. Bu nedenle kotası çabucak doluyor. Peki ama bu sorunun çözümü ne?

İnternet kotanız çabuk doluyorsa, Android işletim sistemli akıllı telefonunuzun kotasını daha ekonomik kullanmak istiyorsanız bunun çok özel bir yolu var. Opera Max, Onavo Extend, Chrome tarayıcılarını kullandığınız taktirde aradığınız şeyi bulabilirsiniz.

Onavo Extend
Onavo Extend, telefonunuzdaki tüm uygulamalarla beraber çalışan bir başka mobil veri sıkıştırma çözümü. Opera Max'ten önce piyasada olan uygulama, şu sıralar rakibinin gölgesinde kalmış durumda. Onavo Extend, videoları sıkıştırmıyor, ancak mobil veri üzerinden video izlemiyorsanız, Opera Max'e göre daha çok tasarruf etme ihtimaliniz yüksek. Onavo, 2013'ten bu yana Facebook'un kontrolünde bulunuyor.

Opera Max
Opera Max, mobil bir ağa bağlandığınızda sadece web tarayıcısının değil, tüm uygulamaların gönderip aldığı verileri sıkıştırıyor. Benzer hizmetlerin aksine Opera Max, fotoğraflar, web sayfaları ve diğer tür verilerin yanında, videoları da sıkıştırabiliyor. Dilerseniz hangi uygulamaların ne kadar veri tükettiğini görmeniz de mümkün.

Opera'nın Off-Road modu / Opera Mini
Opera'nın tam sürümü ve Opera Mini, sıkıştırma işlevlerine sahipler. Opera Max çıkmadan önce de sunulan bu işlev, sistem çapındaki verilerle ilgilenmiyor ve sadece Opera web tarayıcısını ilgilendiriyor. Opera'nın Windows, Mac ve Linux sürümlerinde de bir "Off-Road modu" bulunuyor. Yani bilgisayarınızda da veri sıkıştırmasından faydalanmanız mümkün. Özellikle laptop'unuzu telefonunuz üzerinden internete bağladığınızda bu işlevden faydalı bulacaksınız.

Opera'nın Off-Road işlevini etkinleştirmek için O düğmesine dokunun ve Off-Road'u açık hale getirin. Opera Mini'de her zaman açık olan bu işlevin size ne kadar tasarruf sağladığını menü düğmesine basıp Yardım > Veri Kullanımı yolunu izleyerek görebilirsiniz.
Chrome'un Veri Tüketimini Azalt işlevi

Google'ın kendi ürettiği bir veri sıkıştırma çözümü var; ancak bu çözüm tüm Android uygulamalarını kapsamıyor. Google Chrome uygulamasına entegre edilmiş olan Veri Kullanımını Azalt işlevi, Chrome ile internette gezerken tasarrufta bulunmanızı sağlıyor. İşlevi etkinleştirmek için Chrome uygulamasını açın ve menü düğmesine basın. Ardından Ayarlar'a dokunun ve Bant genişliği yönetimi > Veri kullanımını azalt yolunu izleyin. Son olarak Veri Kullanımını Azalt işlevini açık hale getirin.

YORUMLAR