"Muhteşem Yüzyıl"a kadınlar sahip çıktı

Medyaloji.net » pr » "Muhteşem Yüzyıl"a kadınlar sahip çıktı
"Muhteşem Yüzyıl"a kadınlar sahip çıktı

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Muhteşem Yüzyıl dizisi hakkında RTÜK uzmanlarının verdiği kararı eleştirerek bu tavrın yanlış olduğunu belirtti.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Muhteşem Yüzyıl dizisi hakkında RTÜK uzmanlarının verdiği, “Dizi, Türk aile yapısına aykırı düşüyor” kararını eleştirerek, RTÜK’ün tavrının yanlış olduğunu belirtti. Güllü, Türkiye’de çok sayıda ‘kuma’ içerikli dizinin gösterimde olduğunu ve bu dizilerde kadına yönelik şiddetin adeta alışkanlık haline getirildiğini ifade ederek, “Böylesi diziler Türk aile yapısına aykırı düşmüyor da, bu dizimi düşüyor? Ben bu kararın alınmasında aile yapısının değil, Dini sebeplerin etkin olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
 
Güllü, konuya ilişkin ANKA’ya yaptığı açıklamada, “Ben Türk aile gelenek ve görenek yapısı konusunda sıkıntılar yaşayan bir Başkanım. Türkiye’de kuma ile ilgili onca dizi varken, kadına yönelik şiddet böylesine artmışken, kadına baskı artmışken bu kararın alınmasını açıkçası yanlı buluyorum” dedi.
 
"TÜRK AİLE YAPISI DEĞİL, SEBEP DİNİ GEREKÇELER"
 
Dizi hakkında bir kesim insanın yaptığı eleştirilerin ve RTÜK’ün aldığı kararın “Türk aile yapısı” düşünüldüğü için alınmadığını ifade eden Güllü, “Geçmişinizle mutlaka övüneceksiniz, geçmişimiz yani Osmanlı olmazsa olmazımızdır. RTÜK de bu konuda bazı din odaklı kesimlerin gösterdiği tepkiye ve hassasiyete boyun eğdiği için bu kararı aldı. Biz de birçok dizi için kaldırılması talebiyle RTÜK’e başvuru yaptık, eğer Türk aile yapısını dikkate alacak olsalardı bizim başvurularımıza da önem verirlerdi. Umarım siz, biz ayrımı yapılmaktan artık vazgeçilir ve hükümet tüm kesimin temsilcisiymiş gibi bir tutum takınmaya başlar” dedi.
 
ANKA
YORUMLAR
En çok okunan haberler